Eigen ontwerpen in glas in lood

Deze klant was helemaal gek van de architect Mackintosh. We hebben het ontwerp nagemaakt en betaalbaar gehouden door het design te vereenvoudigen zonder dat het afbreuk doet aan het origineel.

Dit ontwerp is naar aanleiding van een cafe in New York.  De klant wilde dit graag in hun schuifdeuren in Amsterdam. Samen zijn we tot een ontwerp gekomen wat betaalbaar was en naar wens van de klant.

Dit glas in loodraam was bedoeld voor iemand die 75 jaar werd. We hebben samen met de klant gekeken naar de mogelijkheden. De kleuren geel en lichtblauw hadden een speciale betekenis. Al met al een mooi ontwerp!

Alles is mogelijk in glas in lood. Omdat het lood zo zacht en vormbaar is kan het vrijwel iedere vorm aan. Dit ontwerp is van Irm Franssen.

De titel van dit glas in loodraam is “stairway to heaven”.  De klanten hadden een paar wensen en een daarvan was dat je nauwelijks door het glas moest kunnen kijken, we hebben daarom kathedraal glas genomen. 

In samenspraak met de klant is het mogelijk om allerlei ontwerpen te realiseren. Deze kikker in het lood was voor een dierenarts, ze hebben het geplaatst in de hal.

Dit is een eigen ontwerp en het heet “Marakesh”. Het laat zien dat er veel kan met glas en lood. 

Dit ontwerp komt van B-Too,  een architectenbureau uit Eindhoven.  Zij hebben de ontwerpen aangeleverd. De glas in lood ramen moesten ook tussen het dubbel glas geplaatst worden. 

Voor een villa in Eindhoven hebben we een plafond gemaakt. Samen met de klant hebben we het ontwerp uitgezocht en uitgewerkt. Het is in 6 delen gemaakt en in een ijzeren frame geplaatst.  Prachtige kleuren en de hal werd een grote kleuren oase.

Een bijzondere ontmoeting met een klant die een prachtige tekening had gemaakt van een Maria -met-kind die een iPhone vast houdt. Uren hebben we gepraat over de kleuren van het glas en de lijnen van het design. Erg leuk om te maken en het resultaat is geweldig! Leuk filmpje over Holy Mary...klik hier

Van ontwerptekening tot glas in loodraam

Ontwerptekening

Glas snijden

Glas in lood leggen

Kitten met loodkit

Klaar!

Ontwerptekening

Printen op ware grootte

Glas in lood leggen

Kitten met loodkit

Klaar!

Adres

Danzigerkade 9
1013 AP Amsterdam
T:   0610014676
irmfranssen@gmail.com

Openingstijden

Ons atelier is 7 dagen per week open, maar alleen op afspraak.