Glas in lood

Het uitzoeken van een glas in lood ontwerp begint bij de klant zelf. Samen kijken we naar de mogelijkheden. Wil je een eigen ontwerp of een bestaand ontwerp? Wil je hetzelfde als een ander in zijn huis heeft? Of wil je iets heel anders?
Heb je een glas in loodraam wat gerestaureerd moet worden, kijk dan op deze pagina

 Keuze glassoort

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit machinaal glas wat gelijk is van structuur of mondgeblazen antiek glas, hier zitten luchtbelletjes in en de structuur is onregelmatig. Het mondgeblazen glas is over het algemeen 30% duurder.

Kitten

Glas in loodramen worden meestal gekit met speciale loodkit. Je maakt hiermee het glas in lood water- en winddicht en het helpt ook tegen het rammelen van het glas in het lood. Voorzetramen die tegen ander glas geplaatst worden hoeven niet gekit te worden.

Patineren

Wanneer het glas in het lood wordt gezet dan heeft het lood een glimmende nieuwe uitstraling. Wij kunnen het lood patineren, dit is een lood veroudering techniek waarbij het lood een authentieke uitstraling krijgt waardoor zowel de kleur van het glas als het hele paneel beter tot zijn recht komt. 

Plaatsing glas in lood

Glas in lood kan op verschillende manier worden geplaatst. Oorspronkelijk zat het in het kozijn in de bovenlichten ter verfraaiing van een huis. Nu kun je het ook als voorzetraam ophangen zodat je minder inkijk van buiten hebt. Het kan geplaatst worden voor het dubbel glas en het kan tussen het dubbel glas gezet worden. Ook kun je een glas in loodraam voor een vensterglas plaatsen in dezelfde sponning.