Restauratie / Reparatie

Als het glas in lood te oud en vergaan is kan het zijn dat na beoordeling het raam helemaal opnieuw gerestaureerd moet worden. Het oude glas in lood raam wordt helemaal ontdaan van het oude lood. De glaasjes worden zorgvuldig schoongemaakt en kapotte glaasjes worden vervangen. Het glas gaat opnieuw in het lood en hierna wordt het opnieuw ingekit met speciale loodkit die ervoor zorgt dat het raam vastzit in het lood dus niet meer rammelt en isoleert. We werken volgens de oude tradities en ambacht dus het glas in lood raam is oud maar als nieuw en kan er de komende 100 jaar er weer tegenaan!

De kosten hiervoor zijn,  hoe ingewikkelder hoe duurder, maar een normaal ontwerp komt ongeveer op 315 euro per m2 en minimaal te berekenen 0,50m2.

Kitten tot 0.30m2 = 15 euro       vanaf 0,30m2  30 euro
Patineren tot 0,30m2 15 euro    vanaf 0,30m2  30 euro
Roedes 15 euro per stuk

Ruitje stuk

Wanneer er één (of meer) ruitjes kapot zijn komen wij het ter plekke vervangen en opnieuw inkitten. U hoeft dus niet uw glas in loodraam naar het atelier te brengen maar ik kom naar U toe.  De kosten hiervoor zijn (binnen de ring van Amsterdam) 80 euro inclusief voorijkosten, en omdat we dan toch al op de lokatie zijn komt het tweede kapotte ruitje op 40 euro.
Bel of mail ons voor een afspraak en het wordt binnen een aantal dagen gerepareerd.

BEL:     0610014676
MAIL:  irmfranssen@gmail.com

%d bloggers liken dit: