Tarieven

De prijs van glas-in-lood wordt bepaald door veel verschillende factoren. Allereerst het aantal uren wat er aan een raam gewerkt wordt. Welke glassoort gaan we gebruiken. Is er een bestaand ontwerp of moet er een werktekening gemaakt worden.  Is het nodig om het raam te kitten met speciale loodkit om het raam waterdicht te maken en te isoleren. Wilt u het lood gepatineerd hebben zodat het een oude “look” krijgt.  Om u een indruk te geven is de prijs van een aantal onderdelen vermeld onder een aantal rubrieken

Standaard ramen


  • rechthoekverdeling  350 euro per m2
  • rechthoek met rand verdeling 400 euro per m2
  • rand en motief (bv wieber of bloem) 450 euro per m2
  • Jugendstill /art nouveau 600 euro per m2

Minimaal te berekenen 0,30m2

Vrij ontwerp glas in lood


Een glas in loodraam met een eigen ontwerp of een ontwerp wat wij zelf moeten maken is afhankelijk van een groot aantal factoren zoals:

  • moeilijkheidsgraad ontwerp
  • grootte van het paneel
  • glassoort
  • eigen inbreng

Het tarief is moeilijk te bepalen maar u krijgt na overleg een exacte prijs zodat u niet voor verassingen komt te staan. Meer voorbeelden en foto’s zien? Klik dan hier.
Voor voorbeelden van patronen klik hier.

Dubbel glas


In het midden komt het glas in lood en eromheen het glas. Omdat het paneel er niet los in gezet kan worden, komt het stevig in een profiel.
De prijs voor het dubbel glas is op aanvraag.

kitten


Kitten gebeurt met een speciale loodkit. Je maakt hiermee het paneel water- en
winddicht en het is ook tegen het rammelen van het glas in het lood. Behalve voorzetramen en ramen in dubbel glas is het aan te raden om het paneel te kitten.
Prijs kitten tot o,50m2 20 euro vanaf 0,50m2 30 euro

Patineren


Patineren is een loodverouderingstechniek waarbij het lood een authentieke uitstraling krijgt waardoor zowel de kleuren als het hele paneel beter tot zijn recht komt. Wij raden dit meestal aan. Wellicht wanneer je een modern glas in lood raam hebt is het glimmende, nieuwe van het lood toepasselijk.
Prijs patineren tot 0,50m2 20 euro en vanaf 0,50m2  30 euro

lood-gepatineerd

Ophangsysteem


Een glas in loodraam kun je als voorzetraam ophangen aan koperen haakjes. Deze haakjes zijn aan het staallood gesoldeerd en met een ketting of stalen draad is het stevig genoeg om aan op te hangen. Een voorbeeldprijs is een raam met de afmeting van 40cmx60cm komt op 75 euro voor een randlood van staal en ophang-ogen.

Hoe wordt het glas in lood raam geplaatst?

technische-tekening1
BEL:  0610014676
MAIL:  irmfranssen@gmail.com

%d bloggers liken dit: