Irm Franssen

Mijn naam is Irm Franssen en ik ben de oprichter van Franssen glas in lood.
Bloemen, sterren of wiebertjes, antiek of retro, wat het ontwerp ook is, ik ben dagelijks bezig met glas in lood.
Vanuit mijn fantastische atelier in Amsterdam werk ik  aan de meeste opdrachten.
Glas was altijd al een grote fascinatie voor mij, al heel jong maakte ik kleurenkaarten van gekleurde papiertjes en bekeek ik de wereld door zogenaamd gekleurd glas.

In 1991 ben ik afgestudeerd aan de academie voor beeldende kunsten in Maastricht en daarna ben ik mij gaan specialiseren in het glas in lood. Het ambacht glas-in-lood en alles wat daarbij komt kijken heb ik mogen leren bij twee bekende en vakbekwame schilders in Eindhoven; er was immers nog geen opleiding voor dit vak.
Nu 29 jaar later ben ik nog steeds even enthousiast over dit mooie vak en hoop dit nog vele jaren te kunnen doen.

Sofie Franssen

Mijn naam is Sofie en ik werk samen met Irm aan de meeste opdrachten glas in lood. In 2014 ben ik –  na het afronden van de Gerrit Rietveld academie en de universitaire studies Media & Cultuur en Kunstgeschiedenis – Irm gaan assisteren met glas in lood. Ik doe het met veel toewijding en enthousiasme. Vooral in de ontwerpfase kan ik mijn achtergrond goed gebruiken.  Het vertalen van een ontwerp naar een resultaat dat moet gaan worden omgezet naar een bruikbare tekening is waar ik goed in ben. De klant komt met een idee en ik zet het om in een ontwerp voor een glas in loodraam iets waarvan zij alleen maar hadden durven dromen en dat kan dan werkelijkheid worden…prachtig toch?