Tijdens de corona hebben wij de workhsops aangepast en houden we rekening met een maximaal aantal deelnemers van vier personen. Het atelier is groot genoeg om de 1,5 meter afstand te kunnen garanderen.

Basis workshop

€ 110,00

Vervolg workshop

€ 110,00

Restauratie workshop

€ 110,00

In de basis workshop ga je zelf een glas in loodraam maken volgens de eeuwenoude traditie. Je hoeft niet met een vastomlijnd idee voor een raam naar de workshop te komen. Er zijn voorbeelden aanwezig om inspiratie op te doen Het is mooi om te zien hoe je toch in één dag zoveel kunt leren en met zoiets moois naar huis mag gaan!
Aanmelden

In de vervolg workshop glas in lood gaan we het een stuk moeilijker maken.  Je leert o.a het snijden van  rondingen en andere vormen. Het ontwerp is een stuk moeilijker dan eerst. Je zult zien dat je ook in deze workshop weer veel leert. Je kunt een eigen ontwerp meenemen of een ontwerp kiezen die ik aandraag.
Aanmelden

Wanneer je een glas in loodraam hebt waarvan het lood erg slecht is geworden dan kan je in deze restauratie workshop je raam mee nemen en het zelf opnieuw in het lood zetten. Je leert in deze workshop hoe je een raam uit elkaar haalt, je glaasjes schoonmaakt en hoe je het allemaal weer in het lood zet.
Aanmelden

Waar?

Wanneer?

Kosten?

In de houthavens van Amsterdam met een fantastisch uitzicht over het IJ en Amsterdam. De ruimte is magnifiek om in te werken. De 17 ramen zijn 4 meter hoog en de ruimte is 100m2.
Adres: Danzigerkade 9
Parkeren: gratis
Bus 48 stopt om de hoek (Koivistokade)

Zaterdag  5 september    vol!!
Zaterdag 26 september   vol!!
Zaterdag 17 oktober vol!!
Zondag 18 oktober   vol!!
Zaterdag 21 november   vol!!
Zondag 22 november
Zaterdag 28 november
Zondag 29 november

 

110 euro per persoon
inclusief lunch, gebruik van alle materialen en je eigen zelfgemaakte glas in loodraam!

Aantal deelnemers:
IVM Corona houden wij maximaal 4 personen aan. Dit om een goede individuele begeleiding te garanderen. Individueel inschrijven kan ook.

Kadobon workshop

Wil je iemand een speciaal en creatief cadeau geven? Dan is een kadobon om deel te nemen aan een workshop een goed idee. De ontvanger van deze kadobon kan vervolgens zelf bepalen wanneer hij of zij van deze workshop gebruik wil maken. De kosten zijn: 110,00 euro per persoon (per kadobon).  Je krijgt na betaling de kadobon thuisgestuurd.

Een kadobon kun je via de mail bestellen.

Stappenplan workshop 

Als je de workshop glas in lood gevolgd hebt dan is dit stappenplan een goed geheugensteuntje voor thuis! Ook staat er bij vermeld welke materialen je moet aanschaffen.
Stappenplan

Enkele leuke reacties van cursisten:

 • Goede workshop op een geweldig mooie locatie. Professioneel. Zeer hartelijke en gastvrije sfeer. Docent doet er alles aan je zo goed mogelijk te begeleiden. Hard gewerkt, veel geleerd en ook veel gelachen. Mooi resultaat.
 • Ik heb ervan genoten!
 • Fijne intro workshop. Basis glas snijden, lood plaatsen, solderen en afwerken.
 • Super lunch, goede gesprekken en een waanzinnige locatie atelier/woning met uitzicht over het IJ !
 • Volop keuze uit ontwerpen en glas
 • Hele proffesionele begeleiding maar met de nodige humor
 • Heerlijke lunch met allerlei bio ingredienten
 • De groep is niet te groot zodat je alle aandacht krijgt
  Je gaat met een kunstwerk naar huis!!
 • Voldaan, hard gewerkt, veel geleerd, maar het was het zeker waard.

Adres

Danzigerkade 9
1013 AP Amsterdam
T:   0610014676
irmfranssen@gmail.com

Openingstijden

Ons atelier is 7 dagen per week open, maar alleen op afspraak.